Κρέμα καταλάνα

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • Κανέλα σε στικς
  • Ξύσμα λεμονιού από ψιλό τρίφτη
  • 7 κρόκους
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • Μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα 900 γραμμάρια γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τα στικς κανέλας και τα 90 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να βγάλει τις πρώτες φυσαλίδες.
  • Αφαιρούμε την κανέλα.
  • Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε ελαφρά την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα και τους κρόκους.
  • Αποσύρουμε το γάλα από την φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά σε 3 – 4 δόσεις το ένα τρίτο αυτού στην μπασίνα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενό της στην κατσαρόλα και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά εξακολουθώντας το ανακάτεμα.
  • Όταν πήξει το μείγμα είναι έτοιμο.
  • Ισομοιράζουμε σε ραμεκίν και τα αφήνουμε να σφίξουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και στο ψυγείο.

Σερβίρισμα

  • Πασπαλίζουμε ισόπαχα στην επιφάνεια με την μαύρη ζάχαρη.
  • Καίμε την ζάχαρη με φλόγιστρο ή τοποθετούμε στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά μέχρι να καψαλιστεί.