Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- Κανέλα σε στικς
- Ξύσμα λεμονιού από ψιλό τρίφτη
- 7 κρόκους
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 180 γρ. ζάχαρη
- Μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα 900 γραμμάρια γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τα στικς κανέλας και τα 90 γραμμάρια ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να βγάλει τις πρώτες φυσαλίδες.
- Αφαιρούμε την κανέλα.
- Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε ελαφρά την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα και τους κρόκους.
- Αποσύρουμε το γάλα από την φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά σε 3 – 4 δόσεις το ένα τρίτο αυτού στην μπασίνα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενό της στην κατσαρόλα και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά εξακολουθώντας το ανακάτεμα.
- Όταν πήξει το μείγμα είναι έτοιμο.
- Ισομοιράζουμε σε ραμεκίν και τα αφήνουμε να σφίξουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και στο ψυγείο.
Σερβίρισμα
- Πασπαλίζουμε ισόπαχα στην επιφάνεια με την μαύρη ζάχαρη.
- Καίμε την ζάχαρη με φλόγιστρο ή τοποθετούμε στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά μέχρι να καψαλιστεί.