Υλικά
- 1 μοσχαρίσια κόντρα βάρους περίπου 400 γραμμαρίων
- Ελαιόλαδο
- Γλυκιά πάπρικα
- Ανθός αλατιού
- Λάδι τρούφας
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 πατάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Άισμπεργκ
- Λόλα
- Λεμόνι
Εκτέλεση
Για την μπριζόλα
- Μαρινάρουμε για λίγη ώρα την μπριζόλα κάνοντάς της μασάζ με το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές της.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και τοποθετούμε την μπριζόλα.
- Ψήνουμε 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για τα τσιπς πατάτας
- Τηγανίζουμε τις ροδέλες πατάτας στο προθερμασμένο ηλιέλαιο.
- Όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε και τις μαρινάρουμε με ανθό αλατιού και ρίγανη.
Για την σαλάτα
- Κόβουμε τα λαχανικά στο επιθυμητό μέγεθος.
- Τα μαρινάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Στήσιμο πιάτου
Τοποθετούμε σε πιάτο την μπριζόλα, την οποία ραντίζουμε με λάδι τρούφας και ανθό αλατιού, τα τσιπς πατάτας και την σαλάτα.