Μοσχαρίσια κόντρα με τσιπς πατάτας

Υλικά

  • 1 μοσχαρίσια κόντρα βάρους περίπου 400 γραμμαρίων
  • Ελαιόλαδο
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Ανθός αλατιού
  • Λάδι τρούφας
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 πατάτα κομμένη σε  λεπτές ροδέλες
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Άισμπεργκ
  • Λόλα
  • Λεμόνι

Εκτέλεση

Για την μπριζόλα

  • Μαρινάρουμε για λίγη ώρα την μπριζόλα κάνοντάς της μασάζ με το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές της.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και τοποθετούμε την μπριζόλα.
  • Ψήνουμε 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για τα τσιπς πατάτας

  • Τηγανίζουμε τις ροδέλες πατάτας στο προθερμασμένο ηλιέλαιο.
  • Όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε και τις μαρινάρουμε με ανθό αλατιού και ρίγανη.

Για την σαλάτα

  • Κόβουμε τα λαχανικά στο επιθυμητό μέγεθος.
  • Τα μαρινάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Στήσιμο πιάτου

Τοποθετούμε σε πιάτο την μπριζόλα, την οποία ραντίζουμε με λάδι τρούφας και ανθό αλατιού, τα τσιπς πατάτας και την σαλάτα.