Υλικά
- Μισό κιλό μύδια με το κέλυφος
- 1 – 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 φινόκιο σε ροδέλες
- 1 ποτήρι ούζο
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι
- Ψιλοκομμένος μάραθος
- Φέτες λεμονιού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο.
- Προσθέτουμε τα μύδια και σωτάρουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αχνίζουμε για 3 – 4 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
Στήσιμο πιάτου
- Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε σκεύος σερβιρίσματος.
- Πασπαλίζουμε με το τσίλι και τον μάραθο.
- Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού.