Μύδια αχνιστά

Υλικά

  • Μισό κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 1 – 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 φινόκιο σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι ούζο
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι
  • Ψιλοκομμένος μάραθος
  • Φέτες λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο.
  • Προσθέτουμε τα μύδια και σωτάρουμε ελαφρά.
  • Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αχνίζουμε για 3 – 4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Στήσιμο πιάτου

  • Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε σκεύος σερβιρίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με το τσίλι και τον μάραθο.
  • Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού.