Υλικά
- 1 συσκευασία νιόκι
- 1 μάτσο βασιλικό
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Φυστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο
- Σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιορίζεται σε ακρίβειες στην ποσότητα.Χρησιμοποιούμε τα υλικά της κατά βούληση.
- Για το καβουρδισμένο φυστίκι Αιγίνης:
- Σε τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνω τα φυστίκια.
- Καβουρδίζω μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους και τα αρώματά τους.
Για το πέστο:
- Τοποθετούμε σε μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το φυστίκι, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Μπλεντάρουμε.
- Θέλουμε να έχει μια σχετικά ρευστή ροή και να υπερισχύει ο βασιλικός.
- Αξιολογούμε την γεύση και διορθώνουμε.
Για τα νιόκι:
- Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι.
- Βράζουμε μέχρι να βγούνε στην επιφάνεια, περίπου 2 λεπτά, και τα ψαρεύουμε.
- Τα ρίχνουμε μέσα σε μπασίνα στην οποία ενσωματώνουμε το πέστο στην ποσότητα που επιθυμούμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι το πέστο να αγκαλιάσει όλα τα νιόκι.
- Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.