Νιόκι με πέστο βασιλικού

Υλικά

  • 1 συσκευασία νιόκι
  • 1 μάτσο βασιλικό
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Φυστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιορίζεται σε ακρίβειες στην ποσότητα.Χρησιμοποιούμε τα υλικά της κατά βούληση.
  • Για το καβουρδισμένο φυστίκι Αιγίνης:
  • Σε τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνω τα φυστίκια.
  • Καβουρδίζω μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους και τα αρώματά τους.

Για το πέστο:

  • Τοποθετούμε σε μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το φυστίκι, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  • Μπλεντάρουμε.
  • Θέλουμε να έχει μια σχετικά ρευστή ροή και να υπερισχύει ο βασιλικός.
  • Αξιολογούμε την γεύση και διορθώνουμε.

Για τα νιόκι:

  • Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι.
  • Βράζουμε μέχρι να βγούνε στην επιφάνεια, περίπου 2 λεπτά, και τα ψαρεύουμε.
  • Τα ρίχνουμε μέσα σε μπασίνα στην οποία ενσωματώνουμε το πέστο στην ποσότητα που επιθυμούμε.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το πέστο να αγκαλιάσει όλα τα νιόκι.
  • Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.