Ριζότο με σαφράν και λάιμ

Υλικά

  • 250 γρ. ριζότο αρμπόριο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 750 ml ζεστό ζωμό
  • 50 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Χυμός και ξύσμα λάιμ
  • Πιπέρι
  • Λίγες ίνες σαφράν διαλυμένες σε λίγο ζωμό.
  • 2- 3 φέτες προσούτο
  • Σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Για το τσιπς προσούτο:

  • Απλώνουμε φέτες προσούτο σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 170 για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Θρυμματίζουμε το προσούτο με τα χέρια.

Για το ριζότο:

  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το ριζότο και το γυαλίζουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό σε σημείο που να καλύπτει όλο το ρύζι.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε το σαφράν.
  • Όταν το ρύζι θα στεγνώνει από υγρά, τότε θα ρίχνουμε την επόμενη ποσότητα ζωμού.
  • Συνεχίζουμε την διαδικασία ανακατεύοντας συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο.
  • Όταν το ρύζι γίνει al dente αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μίγμα.
  • Το σκεπάζουμε για δυο λεπτά, αξιολογούμε την γεύση και την διορθώνουμε με χυμό και ξύσμα λάιμ, ελαιόλαδο και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τρίμματα από τσιπς προσούτο.