Υλικά
- 250 γρ. ριζότο αρμπόριο
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 750 ml ζεστό ζωμό
- 50 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Χυμός και ξύσμα λάιμ
- Πιπέρι
- Λίγες ίνες σαφράν διαλυμένες σε λίγο ζωμό.
- 2- 3 φέτες προσούτο
- Σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Για το τσιπς προσούτο:
- Απλώνουμε φέτες προσούτο σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 170 για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Θρυμματίζουμε το προσούτο με τα χέρια.
Για το ριζότο:
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το ριζότο και το γυαλίζουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό σε σημείο που να καλύπτει όλο το ρύζι.
- Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε το σαφράν.
- Όταν το ρύζι θα στεγνώνει από υγρά, τότε θα ρίχνουμε την επόμενη ποσότητα ζωμού.
- Συνεχίζουμε την διαδικασία ανακατεύοντας συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο.
- Όταν το ρύζι γίνει al dente αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μίγμα.
- Το σκεπάζουμε για δυο λεπτά, αξιολογούμε την γεύση και την διορθώνουμε με χυμό και ξύσμα λάιμ, ελαιόλαδο και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τρίμματα από τσιπς προσούτο.