Σούπα με σπαράγγια

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. σπαράγγια κομμένα και καθαρισμένα από τις ίνες τους
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό (κατά προτίμηση λαχανικών)
  • Χυμό λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σχοινόπρασο
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα γυαλίζουμε.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό κι αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Διορθώνουμε την γεύση κατά βούληση με λάιμ και αλατοπίπερο.
  • Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
  • Σερβίρουμε με φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.