Υλικά
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. σπαράγγια κομμένα και καθαρισμένα από τις ίνες τους
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό (κατά προτίμηση λαχανικών)
- Χυμό λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σχοινόπρασο
- Φρυγανισμένο ψωμί
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα γυαλίζουμε.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κι αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
- Διορθώνουμε την γεύση κατά βούληση με λάιμ και αλατοπίπερο.
- Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε με φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.