Τάρτα λεμονιού

Υλικά

Για το μπισκότο

  • 300 γρ. αλέυρι
  • 200 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
  • 100 γρ. άχνη
  • 1 αυγό
  • Ασπράδι από ένα αυγό

Για την γέμιση

  • 4 αυγά
  • 1 κρόκος
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα και χυμό από 3 – 4 λεμόνια ή λάιμ

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και την άχνη.
  • Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να προκύψει ένα μίγμα σαν τρίμματα ψωμιού.
  • Προσθέτουμε το αυγό και ομογενοποιούμε την ζύμη.
  • Την λειαίνουμε με τα χέρια μας για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκατοστών.
  • Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πηρούνι.
  • Την βάζουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
  • Την ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 ή μέχρι να ροδίσει στα άκρα.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά απλώνουμε το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι στην επιφάνεια της τάρτας για να την μονώσουμε.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γέμιση

  • Τοποθετούμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά της γέμισης.Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 60 βαθμούς.
  • Γεμίζουμε την τάρτα.
  • Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στο κέντρο της γέμισης τους 70 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.