Υλικά
Για το μπισκότο
- 300 γρ. αλέυρι
- 200 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
- 100 γρ. άχνη
- 1 αυγό
- Ασπράδι από ένα αυγό
Για την γέμιση
- 4 αυγά
- 1 κρόκος
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα και χυμό από 3 – 4 λεμόνια ή λάιμ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και την άχνη.
- Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να προκύψει ένα μίγμα σαν τρίμματα ψωμιού.
- Προσθέτουμε το αυγό και ομογενοποιούμε την ζύμη.
- Την λειαίνουμε με τα χέρια μας για λίγα δευτερόλεπτα.
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκατοστών.
- Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πηρούνι.
- Την βάζουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
- Την ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 ή μέχρι να ροδίσει στα άκρα.
- Στα τελευταία 5 λεπτά απλώνουμε το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι στην επιφάνεια της τάρτας για να την μονώσουμε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση
- Τοποθετούμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά της γέμισης.Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 60 βαθμούς.
- Γεμίζουμε την τάρτα.
- Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στο κέντρο της γέμισης τους 70 βαθμούς.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.