Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο σε κύβους
- 4 αυγά
- Κρύο νερό
- 5- 6 φέτες παστουρμά κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36%
- 100 γραμμάρια πλήρες γάλα
Εκτέλεση
Για την ζύμη
- Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το ένα αυγό.
- Χτυπάμε με το φτερό, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα.
- Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα.
- Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει σαν τρίμμα ψωμιού σε αυτό το στάδιο.
- Προσθέτουμε όσο κρύο νερό απαιτείται για να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Πλάθουμε για λίγο με τα χέρια.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε εντός ψυγείου για 30 λεπτά.
Για την γέμιση
- Χτυπάμε ελαφρά με φτερό τα υπόλοιπα τρία αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε ταρτιέρα 24 – 28 εκατοστών.
- Την ψήνουμε για 10 λεπτά με βαρίδια (τοποθετούμε στην στρωμένη ζύμη λαδόκολλα με όσπρια) και 10 λεπτά χωρίς βαρίδια.
- Στρώνουμε στην βάση της διάσπαρτα τον παστουρμά και το κασέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μέχρι το χείλος της τάρτας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 περίπου λεπτά.
Στήσιμο πιάτου
- Σερβίρουμε τουλάχιστον δέκα λεπτά αφότου βγει η τάρτα από τον φούρνο.
- Συνοδεύεται ιδανικά με λίγο γιαούρτι και πάπρικα.