Τάρτα με παστουρμά και κασέρι

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο σε κύβους
  • 4 αυγά
  • Κρύο νερό
  • 5- 6 φέτες παστουρμά κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36%
  • 100 γραμμάρια πλήρες γάλα

Εκτέλεση

Για την ζύμη

  • Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το ένα αυγό.
  • Χτυπάμε με το φτερό, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα.
  • Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει σαν τρίμμα ψωμιού σε αυτό το στάδιο.
  • Προσθέτουμε όσο κρύο νερό απαιτείται για να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  • Πλάθουμε για λίγο με τα χέρια.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε εντός ψυγείου για 30 λεπτά.

Για την γέμιση

  • Χτυπάμε ελαφρά με φτερό τα υπόλοιπα τρία αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε ταρτιέρα 24 – 28 εκατοστών.
  • Την ψήνουμε για 10 λεπτά με βαρίδια (τοποθετούμε στην στρωμένη ζύμη λαδόκολλα με όσπρια) και 10 λεπτά χωρίς βαρίδια.
  • Στρώνουμε στην βάση της διάσπαρτα τον παστουρμά και το κασέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μέχρι το χείλος της τάρτας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 περίπου λεπτά.

Στήσιμο πιάτου

  • Σερβίρουμε τουλάχιστον δέκα λεπτά αφότου βγει η τάρτα από τον φούρνο.
  • Συνοδεύεται ιδανικά με λίγο γιαούρτι και πάπρικα.