Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά

  • Κρέμα γάλακτος
  • Τεμαχισμένη σοκολάτα περιεκτικότητας 55%
  • Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Η αναλογία κρέμας γάλακτος και σοκολάτας είναι 1:1.
  • Σε ένα σκεύος θερμαίνω την κρέμα γάλακτος.
  • Την μεταφέρω σε μπολ που περιέχει την τεμαχισμένη σοκολάτα.
  • Ενσωματώνω σε 3 δόσεις με μαρίζ επιτρέποντας στην σοκολάτα να λιώσει σταδιακά.
  • Βάζω στο ψυγείο μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά.
  • Κόβω τρουφάκια με παριζιέν, περίπου 20 γραμμαρίων το καθένα.
  • Τα περνάω από καλής ποιότητας κακάο.